Aktivnosti

Završna konferencija IPA projekta Agencije za znanost i visoko obrazovanje Konkurentno hrvatsko visoko obrazovanje za bolju zapošljivost održana je u petak, 6. veljače 2015. godine u Zagrebu.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati projekta, među ostalim i publikacija Smjernice i postupci za priznavanje i vrednovanje neformalnog i informalnog učenje (RPL), istraživanja potreba tržišta rada te razvoj i vrednovanje ishoda učenja u visokom obrazovanju, te podloga za provedbu priznavanja i vrednovanja neformalnog i informalnog učenja u Hrvatskoj. Osim prezentacija domaćih stručnjaka, sudionici su imali prilike čuti iskustva međunarodnih stručnjaka gđe. Margaret Cameron (Škotska) i g. Eduarda Staudeckera (Austrija).

Također, predstavljeni su i kratki promotivni filmovi pod nazivom „Priznavanje neformalnog i informalnog učenja“ dostupni putem youtube video kanala Agencije za znanost i visoko obrazovanje: https://www.youtube.com/channel/UCRd8VmWjHGsjX7JF_bDJrMA te brošura za studente.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici hrvatskih visokih učilišta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i predstavnici tržišta rada.

Prezentacije sa završne konferencije.